Versterkte dienstverlening aan gezinnen met kinderen en/of alleenstaande jongvolwassenen in beeld

“ÉÉN BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN.”


Kinderen groeien meer dan ooit op in onzekere tijden. Ook ouders werken ondertussen noodgedwongen meer van thuis. Niet elk gezin beschikt over een aparte ruimte waar kinderen de lessen kunnen volgen en ouders kunnen telewerken, soms zijn er ook gewoonweg onvoldoende laptops in een gezin. Elk van deze ruimten dient tijdens de lessen of het telewerken voldoende verwarmd te worden. In tijden van fors stijgende energieprijzen is dit voor velen erg moeilijk waardoor zij in de koude zitten.

Als school kunnen wij voor dit gezin een verschil maken door het geven van steun en vertrouwen en het leggen van verbinding tussen het gezin en ons samenwerkingsverband. Binnen dit verband werken het CAW Halle-Vilvoorde, het OCMW/sociaal huis van Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise en Wemmel en de dienst maatschappelijk werk van de mutualiteiten nauwer samen. Deze organisaties stemden de onderlinge dienstverlening beter op elkaar af waardoor gezinnen en/of alleenstaande jongvolwassenen hun vragen niet telkens opnieuw hoeven te stellen en op eenzelfde manier hulp krijgen. De dagelijkse werking blijft bestaan, maar gebeurt vele breder. Medewerkers van het samenwerkingsverband gaan samen op weg met het gezin en/of de alleenstaande jongvolwassene, stap voor stap zodat zij sterker staan voor de toekomst.

Via onderstaande link kan je een video over onze werking bekijken. Deze video geeft onze gratis dienstverlening een duidelijk en toegankelijk beeld.

Video DownloadVideo Download (Sous-titré en français)Hier vind je ook de flyer.Linde Vrijders | maatschappelijk werker Gemeente Londerzeel | Welzijnsloket Erkende dienst voor schuldbemiddeling 14AB/74/20108 Brusselsestraat 25 | 1840 Londerzeel | tel. 052 30 36 16 welzijnsloket@londerzeel.be | www.londerzeel.be

Ouderschapstraining
Opvoedingsvragen
Klasse voor ouders


Meer informatie? Bezoek zeker eens Klasse voor Ouders!